Open Data Albania krijon platformë me të dhënat në kohë reale për koronavirusin në Shqipëri

Open Data Albania ka krijuar databazën e parë online më të dhënat në kohë reale të përhapjes së koronavirusit në Shqipëri. Databazën mund ta gjeni këtu. Aty janë të pasqyruara të dhënat më të fundit zyrtare për numrin e të prekurve, të testimeve, të viktimave, si dhe statistika të ndryshme për Covid-19 në Shqipëri pasqyruar […]

Transaksione Thesari Java 12 deri 19 Mars (88.4 Milion Euro) vetëm 1.1 % Ndihmë Ekonomike nga Bashkitë

Janë bërë 2 877 transaksione me vlerë 10 873 286 782 (dhjetë miliard e tetëqind e shtatëdhjetë e tre milion e dyqind e tetëdhjetë e gjashtë mijë e shtatëqind e tetëdhjetë e dy) Leke ose 88.4 milion Euro. LINK http://spending.data.al/sq/treasury/list/year/2015/from_date_ekz/2020-03-12/to_date_ekz/2020-03-19 Nga këto janë pagesa të kategorisë Ndihmë Ekonomike është një vlerë totale prej 119 818 […]

Transaksione Thesari, si dhe sa po paguhen faturat nga Institucionet buxhetore

Përmes Transaksione Thesari, çdo pagesë e bërë nga Institucionet Buxhetore pagesa të rregullta apo pagesa të emergjencës. Transaksione Thesari është një data bazë e mirë strukturuar me të dhëna për çdo pagesë nga institucionet buxhetore. Katalogu i të dhënave ka informacion për çdo transaksion nga 2012 e në vijimësi dhe përmes makinës dhe filtrave të komunikimit […]

Çfarë po prokuron Shëndetësia, blerje të vogla për sigurinë e mjekëve rajonal

Çfarë blerjesh me negocim për emergjencat, apo blerje të zakonshme po bëjnë institucionet tona të Shëndetësisë. Ne kemi një historik me të gjitha blerjet dhe investimet e sektorit publik të shëndetësisë. Dy javët e fundit janë shënuar edhe disa blerje modeste për përforcim të mbrojtjes higjenike për godinat shëndetësore. Link Tendera Shëndetësi http://openprocurement.al/sq/health/index   Të […]

Kursori.org platformë e e-Learning, në karantinë duke u fuqizuar për një treg pune të mirëpaguar dhe në distancë

Pltaforma Kursori.org është nje platformë online që ofron 3 kurse te profilit TIK ne gjuhën shqipe falas. Kurrikula është plotësuse dhe e zhvilluar sipas trendeve botërore dhe adoptuar në gjuhën shqipe.  ODK dhe Instituti Shqiptar i Shkencave AIS kanë aplikuar dy vitet e fundit një platformë e-Lerning për aftësim të të rinjve me dixhital s-kills, […]

Tender Programi i Rindërtimit, Pjesa e Mbështetur nga Buxheti i Shtetit

Open Procurement Albania publikon Prokurimet 9.4 miliard lekë (76,42 milion Euro) për Shtëpi dhe Shkolla të dëmtuara nga Tërmeti. Qeveria përzgjedh Procedurë të Kufizuar duke shmangur konkurrimin  ofertimin e Hapur. Nuk respektohet afati 20 ditor për dorëzimin e kërkesës nga konkurrentët e interesuar. Të dhëna dokumente dhe çdo etape të procedurës aksesohet lehtësisht në databazën […]

Censurohen Aktet për Vlerësim, Kanditim dhe propozim të Anëtarëve në Gjykatën e Lartë

Këshilli i Lartë i Gjyqësorit pengon Kontrollin nga Publiku të Integritetit të Kandidatëve Potencial për Gjyqtar Suprem. Censuron identitetin e kandidatëve duke penguar transparencën. I shmanget llogaridhënies për cilësinë, korrektësinë dhe drejtësinë e Vendimeve. Nga KLGJ janë publikuar 9 akte për procesin e vlerësimit, pikëzimit dhe vendimmarrjes, Akte të Këshillit për tre anëtarë të Gjykatës […]

Pagesa thesari 2019, Institucioni Portofolin më të Lartë

Bashkia Tiranë ka paguar përmes transaksioneve të Thesarit të ekzekutuara në vitin 2019 (1 janar deri 31 dhjetor) shumën prej 14 126 289 737 (katërmbëdhjetë miliard e njëqind e njëzet e gjashtë million e dyqind e tetëdhjetë e nëntë mijë e shtatëqind e tridhjetë e shtatë) Lekë. Ekuivalente në Euro me rreth 115.8 milion. http://spending.data.al/sq/treasury/list/year/2015/inst_code/2101001/from_date_reg/2019-01-01/to_date_reg/2020-01-01 […]

Shqipëria 1 Euro, Në 2019 Qeveria dha tetë prona shtetërore për 916 vende të reja pune

Qeveria Shqiptare ka nënshkruar në vitin 2019 tetë kontrata për Subjekte Ekonomike që kanë fituar të drejta reale mbi prona shtetërore kundrejt çmimit simbolik 1 Euro. Programi Shqipëria 1 Euro synon ti japë punëdhënësve potencial prona shtetetërore në përdorim me qëllim rritje të investimeve private dhe numrit të të punësuarve. Në vitin 2019 nga ky […]