Njoftime

Projekti ynë me i ri ACADEMIC´AL

Ne ditet ne vijim, instituti yne do te botoje projektin e ri Academic’al. Qëllimi i Academic´Al është te krijojë dhe pasurojë një rrjet akademik me kërkues shkencor në Shqipëri. Ky rrjet (network) do të funksionojë online. Koncepti për funksionimin e këtij rrjeti nuk është i kufizuar tek konteksti social i fjalës, por gjithashtu tek mundësitë […]

 

Fitues Hackathon Albania 2012 – Maratona Shqiptare e Inteligjencës dhe Kreativitetit

Instituti Shqiptar i Shkencave organizoi në datë 15 dhjetor Hackathon Albania 2012. Kjo maratonë e inteligjencës dhe kreativitetit zhvillohet për herë të dytë në vendin tonë si pjesë e projektit Open Data Albania. Në këtë maratonë spikatën të rinj, kryesisht gjimnazist dhe student të cilët sollën aplikacione me të dhëna dhe dije të hapura (open […]

 

Ngritje fondesh për pastrimin e Kepit të Rodit

Sot (16 Nentor 2012)  ora 19 e 30 tek Tirana Ekspres, mbrëmje për mbledhje fondesh, bli një kopje të librit “Flamuri i Kombit Shqiptar”, pasuro bibliotekën personale për 100 Vjetor, mëso historinë e Shqiponjës Dykrenare të Kastriotëve, afresku ekzistues në Kishën e Rodonit. FONDET NGA SHITJA E LIBRIT SHKOJNË PËR AKSIONIN E ROJAVE TË KEPIT […]

 

Përsëri Sfidë – Hackathon Day in Tirana 2012

Instituti Shqiptar i Shkencave promotor i Open Data Albania ka kënaqësinë t´ju anoncojë se përsëri këtë vit të rinj inteligjent dhe kreativ mund të bëhen pjesë e aktivitetit Hackathon Day in Tirana. Një vit më parë të rinj nga Republikat e Shqipërisë dhe Kosovës u mblodhën sëbashku për të punuar e prezantuar me sukses të […]

 

Fiscal Impact Assessment of Structural Reforms – Albania

Në datat 23 dhe 24 tetor 2012, Center of Excellence in Finance CEF organizoi në Danilovgrad të Malit të Zi, seminarin me titull Fiscal Impact Assessment of Structural Reforms. Instituti Shqiptar i Shkencave, AIS u prezantua në këtë event me ekspert të tij duke prezantuar një rast studimor mbi Vlerësimin e Impaktit Fiskal të Reformave […]

 

TechCamp 2012 Ballkani Perëndimor – Open Data Albania frymzon përfaqsues të shoqërisë civile nga Ballkani Perëndimor

Në datat 18 dhe 19 tetor me mbështetje të Departamentit Amerikan të Shtetit, Zyra për eDiplomacy u organizua në Sarajevë eventi TechCamp me qëllim fuqizimin e rolit të shoqërisë civile në vende të Ballkanit Perëndimorë në procese të transparencës, llogaridhënies dhe përfshirjes qytetare. Në fokus janë përfaqësues të OJF-ve lokale nga Kroacia, Bosnja and Hercegovina, […]

 

Smart Tourist Albania prezantohet ne komunitetin Open Labs Shqiperia

Projekti yne Smart Tourist Albania do jete teme e takimit te rradhes te komunitetit Open Labs. Open Labs Albania eshte nje organizatë jo-qeveritare jo-fitimprurëse, me seli në Shqipëri, që synon të mbështesë dhe promovojë iniciativa ne fushen e teknologjise se informacionit. Open Labs jane teper aktiv aktualisht duke organizuar ngjarje javore në Tiranë dhe qytete […]

 

Aksion Qytetar – Pastro Kepin e Rodonit (data 24-26 gusht)

Tirana Ekspres dhe Smart Toursit Albania www.smarttourist.al , Ju ftojnë të bëheni pjesë e Klubit “Rojat e Kepit”. Ky organizim synon të ndërmarrë në data 24-26 gusht një aksion konkret për të parandaluar degradimin e një prej zonave më piktoreske dhe të veçanta të bregdetit shqiptar: Kepi i Rodonit. Degradim nga ndotje. Kepi i Rodonit […]

 

Nisma jone Smart Tourist Albania nepermjet Zerit te Amerikes

Artikulli me poshte eshte percjellur nga Zeri i Amerikes: http://www.zeriamerikes.com/content/turizmi-shqiptar-smart-turist-aranita-brahaj-mjedis/1488773.html Turistët publikojnë direkt ndotjet mjedisore Ilirian Agolli 15.08.2012 Sezoni turistik dhe përpjekjet e administratës për të përmirësuar kushtet e jetesës në zonat bregdetare kaë nxitur edhe ide të reja të shoqërisë civile për të dhënë ndihmesën e tyre në zgjidhjen e problemeve dhe për të […]

 

Prishtinë 2012 – Promovohet media qytetare “Smart Tourist Albania”.

Pas realizimit të Open Data Albania, mirëpritur nga hapësira shqipfolëse e mbarë Ballkanit, Instituti Shqiptar i Shkencave propozon për shqiptarë të mbarë trojeve dhe diasporës një tjetër modelim të dobishëm. “Smart Tourist Albania” është mirëpritur nga media dhe publiku kosovar. Ky projekt synon të japë kontribut për turizmin në brigjet, zonat malore dhe kulturore në […]