Takim Informues: Si të bëhesh pjesë e DataThon 2014

Të Martën datë 28.10.2014

Ora 11:00

Vendi : Protik Innovation Center

Aktivist, Gazetar apo student në Ekonomi; Gazetari e Shkenca Politike!
Maratona e të dhënave të hapura – DataThon Albania po afron. Këtë vit konkurrimi bëhet për të dhëna mbi Shpenzime Buxhetore. Si i analizojnë të rinjtë shpenzimet e institucioneve buxhetore, cilët janë klientët e spikatur që marrin para nga shteti dhe a konstatohen përmes pagesave raste abuzimi, nepotizmi apo konflikt interesi. Të kuptosh më mirë ku shkojnë paratë e taksapaguesve – ky është synimi i maratonës në vitin e katërt të organizimit. Në ditët në vijim do të mbahet një takim për të prezantuar eventin dhe opsionet për pjesëmarrje. Konkurrimi këshillohet në grupe 2-3 persona. Këtë vit ata që analizojnë më mirë gjatë DataThon shpërblehen edhe me çmim, ku jane 2 cmime secili 150$.
Paraprakisht për tu frymëzuar mbi Shpenzime Transparente klikoni Spending Data Albania http://spending.data.al/.

organizon AIS dhe ODA