za201510397161_393893440772503_2022635111503476588_o

TRAJNIM NË KUADËR TË PROJEKTIT ZA´LART – ICT PËR ZGJEDHJE TË DREJTA 04.03.2015

Në kuadër të aktiviteteve për projektin Za´Lart 2015, më 4 Mars, AIS organizoi një trajnim- workshop me pjesëtarë të Redaksisë Ad-Hoc dhe Stafin që do të angazhohet në zbatimin e projektit. Synim i trajnimit ishte rritja e kapaciteteve dhe aftësimi në përdorim të platformës për Monitorim dhe Verifikimi i problematikave Zgjedhore në Kohë Reale. Ky trajnim – workshop kishte si synim edhe aftësimin për koordinim eficent të pjesëtareve të redaksisë në terren me stafin qe punon në qendër dhe pranë zyrave te Dhomës së Situatës Zgjedhore. Pjesëmarrës ishin përfaqësues të mediave tradicionale (televizione dhe gazeta) në disa Bashki si Fieri, Berati, Elbasani, Ura Vajgurore, Gjirokastra, Kruja, Vora etj. Workshopi është në kuadër të aktiviteteve të projektit Za´Lart 2015. Koncept i rëndësishëm i këtij projekti është edhe përdorimi i Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit TIK në Zgjedhje.

Matilda DURI, moderatore pranë Za´Lart referoi mbi opsione të aksesimit dhe përdorimit të open source Za´Lart Albania.
Koncepti iICT për Zgjedhje të Drejta u referua nga drejtore ekzekutive e AIS znj. Aranita BRAHAJ.
Griselda RUCI facilitator i trajnimit.

Në javët në vijim, në kuadër të punës për procesin për zgjedhje lokale 2015, do të zhvillohen trajnime me grupe aktivistësh dhe reporterësh lokal. Za´Lart është një program i AIS me mbështetje financiare të OSFA- Open Society Foundation For Albania. Slogani i Za´Lart është Bëji Zgjedhjet të Vlejnë!

 • Nr
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • Emër Mbiemër
 • Aranita Brahaj
 • Matilda Duri
 • Blerta Tuci
 • Shefiko Hajna
 • Erald Hoxha
 • Marilda Mancka
 • Griselda Ruci
 • Erjola Azizolli
 • Fatbardha Nergjoni
 • Prishtina Bacinozi
 • Metulla Fasko
 • Endrit Keraj
 • Pandora Begaj
 • Pranvera Droja
 • Ina Baja
 • Pozicioni
 • Drejtor Projekti

 • Moderatore
 • Staf
 • Staf
 • Staf
 • Staf
 • Facilitator
 • Redaksia Ad Hoc Berat
 • Redaksia Ad Hoc Elbasan
 • Redaksia Ad Hoc Fier
 • Red. Ad Hoc UraVajgurore
 • Redaksia Ad Hoc Gjirokaster
 • Redaksia Ad Hoc Tirane
 • Redaksia Ad Hoc Kruje
 • Redaksia Ad Hoc VOre

IMG_2749 IMG_2771 zalart3 zalart2 zalart4 zalart1

RAPORTO NË KOHË REALE – TRAJNIM ME GAZETARË LOKAL 12.03.2015

Za’ Lart ICT për zgjedhje të drejta

Më 12 Mars, AIS organizoi trajnimin me titull Raporto në Kohë Reale. Trajnimi synonte rritjen e kapaciteteve të gazetarëve lokal në monitorim dhe raportim të problematikave në Procese Zgjedhore. Pjesmarrës ishin përfaqsues të mediave tradiconale (televizione dhe gazeta) në disa qarqe si Korça; Shkodra; Fieri; Dibra; Vlora dhe Kukësi. Trajnimi është në kuadër të aktiviteteve të projektit Za’Lart 2015. Koncept i rëndsishëm i këtij projekti është edhe përdorimi i Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit TIK në Zgjedhje. Në trajnim kontribuan moderator dhe trajnues të angazhuar në raportim dhe monitorim zgjedhor si:

Mimoza KOCIU, ish këshilltare e marrëdhënieve me publikun pranë institucionit të Presidentit të Republikës (2007 – 2012) aktualisht analiste e cështjeve politike, trajnoi mbi Problematika të Procesit të Votimit dhe Parregullsi të Administrimit Zgjedhor.

Matilda DURI, moderatore pranë Za´Lart referoi mbi opsione të aksesimit dhe përdorimit të open source Za’ Lart Albania.

Klara DERVISHI kryeredaktore Ora News trajnoi mbi raportimin e rasteve të Tensionimit dhe Mungesës së Etikës në fushata zgjedhore.

Koncepti i ICT për Zgjedhje të Drejta u referua nga drejtore ekzekutive e AIS znj. Aranita BRAHAJ.

Në vijimësi, në kuadër të procesit për zgjedhje të pushtetit lokal 2015, do të zhvillohen trajnime të tjera me grupe të vogla aktivistësh dhe reporterësh lokal. Za’ Lart është një program i AIS me mbështetje financiare të OSFA. Slogani i Za’ Lart është Bëji Zgjedhjet të Vlejnë.

 • Nr
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • Emër Mbiemër
 • Aranita Brahaj
 • Matilda Duri
 • Mimoza Kociu
 • Klarita Dervishi
 • Blerta Tuci
 • Olta Begu
 • Rrapo Mehmetaj
 • Lorena Bitri
 • Skerdilajd Murati
 • Leonidha Musai
 • Egla Imeraj
 • Bashkim Shala
 • Bepin Kolvataj
 • Elvis Nabolli
 • Hysen Likdisha
 • Jolio Dine
 • Brikela Qelemeni
 • Perparim Hoxha
 • Armir Mehaj
 • Enver Doci
 • Pozicioni
 • Drejtor Projekti
 • Moderatore
 • Trajnuese
 • Trajnuese
 • Staf
 • Staf
 • Redaksia Ad Hoc Patos
 • Redaksia Ad Hoc Pogradec
 • Redaksia Ad Hoc Gramsh
 • Redaksia Ad Hoc Durres
 • Redaksia Ad Hoc Vlore
 • Redaksia Ad Hoc Kukes
 • Red. Ad Hoc Malesi e Madhe
 • Redaksia Ad Hoc Shkoder
 • Redaksia Ad Hoc Peshkopi
 • Redaksia Ad Hoc Sarande
 • Redaksia Ad Hoc Korce
 • Redaksia Ad Hoc Fier
 • Redaksia Ad Hoc Puke
 • Redaksia Ad Hoc Burrel

zalart trjanimi1911882_389567051205142_6895157049402634390_n

11071414_393161140845733_4244178747245734942_nIMG-20150401-WA0004

IMG-20150401-WA0008IMG-20150401-WA0000

TRAJNIM ME VULLNETARË / ICT FOR FAIR ELECTION. AIS & IRCA 07.05.2015

Za’ Lart ICT për zgjedhje të drejta

AIS dhe IRCA në kuadër të projekteve Za’Lart 2015 dhe Mbështetje për të rinjtë Romë drejt të Ardhmes demokratike të përbashkët në Shqipëri, të financuara nga Programi i Granteve të Vogla të Komisionit për Demokraci të Ambasadës Amerikane në Shqipëri, dhe OSFA organizuan trajnimin e përbashkët me aktivistë dhe vullnetarë që do të angazhohen gjatë zbatimit të dy projekteve.

Synimi kryesor trajnimit është rritja e kapaciteteve dhe aftësimi në përdorimin e Teknologjive të Informimit, TIK për zgjedhje të drejta; nxitja e reagimit qytetar kundrejt parregullsive gjate fushatës zgjedhore si dhe rritja e pjesëmarrjes qytetare Rome dhe jorome në zgjedhjet vendore 2015.

Monitorim Qytar i Zgjedhjeve/ Aranita BRAHAJ

Zgjedhjet dhe e Ardhmja Demokratike për komunitetin Rom / Bledar TAHO

Si të përdorim Za’Lart si mjet për reagim e pjesëmarrje qytetare

Pyetje dhe Diskutime.

SCAN_20150508_113749093 SCAN_20150508_113749093_001

20150507_16344120150507_15204720150507_151518 20150507_15203620150507_151535 20150507_152009    20150507_162108 20150507_162132

TRAJNIM ME KORDINATORË LOKAL / REDAKSIA AD-HOC E ZA’LART TIRANË  15/05/2015

 

trajnimi q emungonLista Tiranes

 • Nr
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • Aurora
 • Emer
 • Armir
 • Juljan
 • Arnida
 • Noela
 • Denisa
 • Renald
 • Ivi
 • Jona
 • Matilda
 • Aurora
 • Mbiemer
 • Mehaj

 • Shota
 • Shukulli
 • Yzeiri
 • lleshaj
 • Xhanej
 • Shuli
 • Hysa
 • Duri
 • Sulce

TRAJNIM NË VLORË 16.05.2015

AIS në partneritet me Vlora Youth Center në kuadër të projektit Za’Lart 2015 dhe Vlora Youth Vote, të financuara nga Programi i Granteve të Vogla të Komisionit për Demokraci të Ambasadës Amerikane në Shqipëri, dhe OSFA morën pjesë në prezantimin me titull Metoda/Instrumente të pjesëmarrjes qytetare në proçeset vendimmarrëse. Akademia e Liderave të Rinj në Vlorë, zhvilluar më 16 Maj, 2015 u fokusua mbi metodat e pjesëmarrjes qytetare në proçeset vendimmarrëse.

Znj. Aranita BRAHAJ prezantoi në aktivitet platformën Za’Lart dhe diskutoi me pjesëmarrësit mbi mundësitë dhe efiçencën e përdorimit të instrumenteve ICT dhe mediave sociale në proçeset demokratike të pjesëmarrjes, si dhe monitorimin qytetar të zgjedhjeve lokale.

11260942_412530518908795_2862272902738985976_n 11140230_412530168908830_160264546085107408_n 11111224_412530432242137_551878006880838868_n 11050688_412530285575485_9154839676870253923_n 11044952_412530408908806_3270461499941694360_n 11012080_412530342242146_6572483207442676265_n 10981925_412530238908823_8960928693312220348_n 10501784_412530385575475_1284196874871795683_n 10460244_412530185575495_8014590548471402318_n 10425399_412530315575482_2311529569347845100_n 1517941_413474062147774_5335122019182157733_n 1510574_412530468908800_3867152790436292830_n 17926_412530362242144_8128702458926639375_nLista Trajnimi I vlores

TRAJNIM NË SHKODËR 29.05.2015

Në Shkodër më 29 Maj, 2015 AIS sëbashku me Institutin për Studime Ndërkombëtare (AIIS) organizuan një event në kuadër të projektit Za’Lart. Blerta TUCI dhe Shefiko HAJNA përfaqësuese për programin Za’Lart 2015, zhvilluan diskutime intesive me të rinj të forumeve politike Shkodër rreth problematikave zgjedhore, rolin e qytetarit zgjedhje dhe inkurajuan të rinjtë të përdornin platfromën Za’Lart, si një mjet për edukim dhe pjesëmarrje qytetare.

11050691_418072158354631_1713255606344359033_nimage-2843397ca809cf841cb7d4833c802a8ce4f6d8e2a707be27fe13c8c01486dff4-V

11329996_418072081687972_532414186567973043_n Lista Shkoder

 • Nr
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • Emër Mbiemër
 • Alma Mehmetaj
 • Anxhela Ujka
 • Brigen Dibra
 • Edona Staka
 • Elson Celiku
 • Endrit Zaimaj
 • Eni Zaimaj
 • Ergys Ivzihu
 • Paskualina Lalalshi
 • Senad Nikshiqi
 • Xhulio Haxhija
 • Forumi Politik
 • FRESH

 • FRPD
 • FRESH
 • FRPD
 • FRESH
 • FRESH
 • FRESH
 • FRPD
 • FRPD
 • Star Plus
 • FRPD

TRAJNIM NË SARANDË 04/06/ 2015

11406982_420121808149666_3574894008945731751_n 11407106_420121741483006_7955646616955642728_n 11401556_420122001482980_3901537365558376756_n 11390183_420121968149650_3033579773179491942_n 11329820_420122164816297_2921014398442718308_n 10408020_420121674816346_4342942005820208556_n 17659_420121848149662_797888904510232430_n 17652_420121908149656_4409931756756169792_nlista sarande

 • Nr
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • Emër
 • Adela
 • Adelsa
 • Amarildo
 • Ana
 • Anastasia
 • Anida
 • Ari
 • Ari
 • Auklen
 • Daniel
 • Dhimosten
 • Donalda
 • Drita
 • Eleni
 • Eltjon
 • Enkelejda
 • Fator
 • Hidasot
 • Ilir
 • Ilirjan
 • Kevin
 • Klaudia
 • Klementina
 • Krstjana
 • Luljeta
 • Ollga
 • Vera
 • Xheni
 • Mbiemër
 • Nano
 • Osmani
 • Gjoça
 • Troka
 • Hodo
 • Bozho
 • Papadhima
 • Aqanaj
 • Skendaj
 • Dike
 • Bitani
 • Keshi
 • Kreci
 • Suda
 • Lela
 • Koshi
 • Bajrami
 • Kozi
 • Cobani
 • Godo
 • Sulo
 • Bajrami
 • Mervaj
 • Beqiri
 • Pino
 • Thanini
 • Prenga
 • Caushi

 TRAJNIM NË BERAT 05.06.2015

Ne 5 qershor 2015 u mbajt trajnimi i tretë i rradhës me të rinjtë e akademisë politike. Në trajnim programi Za’Lart u prezantua nga drejtoresha e AIS Aranita BRAHAJ e cila u shpreh mbi rëndësinë e përdorimit të Za’Lart në raportimin e defekteve dhe parregullsive zgjedhore.

11377293_420419564786557_4890500227241944905_n 11391252_420419588119888_2353140353481282222_n 11393043_420419628119884_7675687922855486441_n 11407155_420419538119893_4618257764103349736_nlista0001-1lista0001-2

 • Nr
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • Emër
 • Adelina
 • Ajna
 • Albion
 • Artelina
 • Bukuri
 • Busmir
 • Daniel
 • Dorela
 • Edison
 • Erdis
 • Ergys
 • Evisa
 • Isuf
 • Kastriot
 • Keisi
 • Kristi
 • Luena
 • Oltion
 • Resho
 • Silvana
 • Mbiemër
 • Druga
 • Kule
 • Pajo
 • Melëngu
 • Kovaçi
 • Dalipi
 • Zere
 • Braka
 • Xhaferraj
 • Hyka
 • Shkurti
 • Hoxha
 • Braho
 • Dulla
 • Vreko
 • Tabaku
 • Golemi
 • Shehu
 • Piro
 • Qori
 • Pozicioni /angazhimi
 • Aktiviste
 • LRI
 • FRESSH/Kordinator
 • FRPD
 • Aktiviste
 • Kordinator
 • FRPD
 • Aktiviste
 • FRESSH
 • FRESSH
 • FRPD
 • FRESSH
 • FRPD
 • Aktivist
 • LRI
 • FRPD
 • Aktiviste
 • LRI
 • Aktiviste

TRAJNIM NË DURRËS 06/06/ 2015

5 2 3 4

 • Nr
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • Emër
 • Altea
 • Anxhela
 • Denida
 • Denisa
 • Dorina
 • Franceska
 • Gilbert
 • Greta
 • Ilir
 • Imir
 • Ina
 • Indrit
 • Jorgena
 • Klara
 • Klaudia
 • Klaudja
 • Klea
 • Krenar
 • Meglantina
 • Mihrie
 • Neritan
 • Ornela
 • Ornela
 • Ronilda
 • Shpëtim
 • Sidorela
 • Valgena
 • Xhilda
 • Xhumoje
 • Mbiemër
 • Çeliku
 • Beja
 • Qorraj
 • Hasani
 • Demucaj
 • Sahatciu
 • Hasballa
 • Rapi
 • Zeneli
 • Dermishaj
 • Mino
 • Ali
 • Thomollari
 • Agalliu
 • Çuka
 • Çuka
 • Ibrahimi
 • Bardhi
 • Caushaj
 • Baliaj
 • Seferkolli
 • Fejzaj
 • Sahatciu
 • Cani
 • Gjuzi
 • Nelhani
 • Halili
 • Spahiu
 • Beqja