Konferenca “Open Data in Albania” – 22 qershor 2011

Ideologjia dhe praktika e Open Data motivon hapjen dhe lehtësimin e aksesimit të të dhënave për cilindo, si bazë për transparencë e vendimmarrje. Kjo praktikë është mbështetur nga shumë vende me demokraci të zhvilluar.

Open Data Albania është një nismë e re që përqafon parimet e të dhënave të hapura për Shqipërinë. Ky projekt ka për qëllim mbledhjen e të dhënave nga zyra publike mbi indikatorë ekonomiko-shoqëror, përpunimin dhe publikimin e tyre bazuar mbi teknologjitë më të fundit të informacionit.

Më 22 qershor 2011 u mbajt në Tiranë konferenca prezantuese Open Data në Shqipëri. Ne konferencën përmbyllëse te fazës se pare te Projektit Open Data Albania ligjëruan:
Andi DOBRUSHI – Drejtor Ekzekutiv OSFA
Transparenca dhe përdorimi i teknologjive të reja.

Julia HOXHA – Ekspert IT & Bashkëthemeluese e ODA
Te rrisim cilësinë e të dhënave të hapura nëpërmjet tekonologjive të fundit Semantike.

Blerta ZILJA – Analist pranë ODA
Raste studimi te ODA. Ku shkojnë paratë e Shqiptareve.

Aranita BRAHAJ – Zyrtare për marrëdhëniet me publikun ne ODA
Koha për Open Data në Shqipëri.

Më poshtë janë video me pjesë nga ligjërimet e folësve:

  •  Koha për Open Data në Shqipëri – Aranita Brahaj

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe!