Misioni ynë

Udhërrëfyesi i shoqatës sonë

Misioni ynë është që të ofrojë dhe mbeshtesë krijimin dhe përhapjen e të dhënave kulturore, arsimore dhe shkencore.
Ne mbështesim komunitetin e kërkuesve shkencorë duke bashkepunuar me studiues, profesorë e artistë për të krijuar një ambient të pasur dhe favorizues për përparimin në shkencë.

Aktiviteti i rradhës

Mars 2014

Get Online Week 2014

Na ndiqni

http://twitter.com/AIScience

 
Njoftime

Aksioni Vullnetar “Kalatë e bregut tim” në Kalanë e Bashtovës

“Kalatë e bregut tim” është një aksion i një grupi vullnetarësh të projektit “Act Now as a Smart Tourist”http://smarttourist.al . Aksioni synon pastrim nga mbeturinat dhe promovim të monumenteve fortifikime në Brigjet e Shqiperise. Këtë rradhë Aksioni ishte në Kalanë e Bashtovës dhe u realizua në datën 1 Maj 2014. Ky projekt mbeshtetet finaciarisht nga Programi […]

 

Shpenzime Transparente për Shqipërinë. Ku shkojnë paratë e Shqiptarëve?

Instituti Shqiptar i Shkencave, konkretisht ekipi Open Data Albania me dëshirën për të fuqizuar individin dhe shoqërinë shqiptare me informacion mbi mënyrën se si shpenzohen paratë e taksapaguesve ka ndërtuar një platformë të re njohur si Spending Data Albania. Përmes disa aplikacioneve publiku ka të mundësi të njihet me mënyrën se si ai kontribuon përmes […]

 

Ftesë për pjesëmarje Hackathon Tirana 2013

IT në Shërbim te Shoqërise Civile Nëse je një aktivist, nje programues, nje dizenjator, nje ekonomist je i mirëpritur të kontribuosh duke marrë pjesë në Hackathon Albania, e shtunë datë 7 dhjetor 2013 në zemër të Tiranës nga ora 9 deri në orën 17. Si të fillosh? Përpiqu të mendosh mbi disa momente të rëndësishme! […]

 

AKSION VULLNETAR “KALATË E BREGUT TIM” 18 – 20 TETOR QEPARO – BORSH

“Kalatë e bregut tim” është një aksion i një grupi vullnetarësh të projektit “Act Now as a Smart Tourist” http://smarttourist.al . Aksioni synon pastrim nga mbeturina të sezonit të fundit turistik dhe promovim të monumenteve fortifikime në segmentin e Bregut nga Qeparoi gjer në Borsh. Ky projekt mbështetet nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara të […]

 

INVENTARIZIM DIXHITAL I FOTOTEKËS PRIVATE “SOTIR”

Projekti “Inventarizimi i Fototekës Private Sotir Korçë” u ideua dhe po zbatohet nga Instituti Shqiptar i Shkencave AIS, Fototeka “Sotir” dhe Qendra Kombëtare e Inventarizimit të Pasurive Kulturore. Qëllimi i këtij projekti është ruajtja, evidentimi, regjistrimi dhe promovimi i një pjesë të rëndësishme të trashëgimisë kulturore shqiptare. Realizimi i projektit sjell kontribut për fondin e […]

 

Qytetaret dhe Zeri i tyre ne Zgjedhje – Za´Lart

Te nderuar miq dhe kolegë Ne proçesin Zgjedhor 2013, veç medias tradicionale si Tv dhe Gazeta, fushata po pasqyrohet nëpërmjet raportimeve qytetare edhe në një media sociale me titull ZaLart.al Za Lart funksionon si Web dhe së shpejti si aplikacion i shkarkueshëm në celular mobile, e cila që kur u aktivizua ka marrë 62 raportime […]

 

GET ONLINE WEEK ALBANIA 2013 – SENZIBILIZIM NE MEDIA

GET ONLINE WEEK ALBANIA 2013 Java Europiane e Përdorimit të Internetit 2013, në Shqipëri ka diçka të veçantë. Për shkak të emigracionit në vendin tonë interneti përdoret sëtepërmi edhe nga nga mosha e tretë. Historia e dy të moshuarve nga qyteti i Vlorës të cilët paguajnë një të pestën e pensionit mujor për të pasur […]

 

Starton DataThon Rinor 2013

Instituti Shqiptar i shkencave si promotor i njohurive të hapura dhe realizues i Hackathon Albania, në bashkëpunim me World Vision ka startuar një event të ri DataThon Rinor 2013. Kjo maratonë e të dhënave të hapura po zhvillohet në muajt mars – qershor 2013 me pjesmarrje dhe konkurim të të rinjve të moshës 15- 18 […]

 

Java Europiane e Përdorimit të Internetit / Get Online Week 2013

Të nderuar Miq, Sot starton Java Europiane e Përdorimit të Internetit, Get Online Week 2013 (http://www.getonlineweek.eu/about/gow2013/ ). Instituti Shqiptar i Shkencave (AIS) pjesë e partneritetit Telecentre Europe ju fton ti bashkoheni fushatës në datat 18 deri 24 mars. Qëllimi i çdo aktiviteti që zhvillohet këtë javë në Europë e më gjerë është përdorimi i internetit […]

 

OPEN DATA DAY 2013

POPULLSIA & CENSUSE 1870 – 2011 Këtë vit në mbarë botën ditët e Open Data finalizohen më 23 shkurt me evente të rëndësishme si Hackathon, Datathon apo me publikime interesante në formatin dhe standardin Open Data. Projekti ynë Open Data Albania po publikon në vigjilje të kësaj date të dhëna të Popullsisë për Shtetin Shqiptar […]