Political and Media Debate on Corruption in Procurement, AIS contributes through facts and truths

The country got involved in a political and media debate over corruption in Tenders just weeks before the start of the third governing term of the SP and Prime Minister Rama. The debate began following the arrest of the Director of the Centralized Purchasing Agency and an incumbent Mayor. The government recognizes corruption in Procurement […]

Top Channel TV / Vetting also for Tenders. Experts: Biggest Abuses occur when the Law Is Circumvented

Author : Open Data AlbaniaDate : September 4, 2021 The National Media Top Channel has launched one of its news editions in July 2021 with the title: Vetting for Public Tenders. Corruption in Tenders and Procurement has been a very sensitive aspect of the Political and Public Debate for weeks before the beginning of the Third Mandate […]

VOA prepares a special report on Corruption in Public Procurement Albania

Corruption in Albania in the field of Public Procurement has brought over $ 120 million in financial damage to the state budget over the last decade – this is how Voice of America opens its special report on the Procurement Sector in the country through its reporter Mimoza Picari. The Voice of America findings are […]

Prime Minister Rama: Municipalities should nor abuse tenders. Open Data: Central Governement has made more violations with tenders than local government.

The Informative Edition of the Voice of America broadcast on Friday, June 9, a chronicle on the Albanian Government’s Position on Corruption in Public Tenders. After several arrests of senior officials, Prime Minister Rama in a meeting with mayors raised the issue of Local Government performance in relation to tenders as problematic for corruption. VOA […]

NewsBomb publikon: 1 Miliard Euro Koncesione për 4 vite, cilat janë projektet dhe kompanitë, nga Gjoka tek Bardhi Konstruksion dhe Bushtrica Hydropower

News Bomb ka publikuar në datën 10 Qershor 2021, një Artikull me titull 1 Miliard Euro Koncesione për 4 vite, cilat janë projektet dhe kompanitë, nga Gjoka tek Bardhi Konstruksion dhe Bushtrica Hydropower. Ky artikull ilustron kosto koncesionare sipas kompanive duke përdorur Pasaporta më informacion të krijuara në Portalin Open Corporates Albania, Kategoria Kontraktor Publik. Ky […]

EXIT.AL publikon: 622 Milion Euro pagesa për Koncesionet deri 2023

Portali EXIT.AL në datën 5 Qershor Publikoi Artikullin me Titull: 622 Milion Euro pagesa për Koncesionet deri në 2023. Artikulli bazohet tek informacioni i prezantuar nga organizata jonë mbi vlera të parashikuara për buxhetim nga Financat Publike për disa biznese koncesionare. Në artikull janë prezantuar me hiper link Pasaporta të disa Kompanive të krijuara si […]

Bold News: Pronari i kamionit me kokainë/ Bledar Habilaj në skandalin “Spilleja” me Elvis Roshin dhe Gent Dajën

Portali Investigativ BoldNews ka zbardhur fakte interesantë të lidhjeve me pushtetin për Kompani të cilat janë bërë subjekte të hetimit ndërkombëtar. Konkretisht në datën 15 Maj 2021, Bold Shkruan Pronari i Kamionit me Kokainë Bledar Habili në skandalin Spilleja me Kryebashkiakun Roshi dhe Gent Dajën. Në shkrim listohen kompanitë ku personi nën hetim ndërkombëtar ka […]

Open Data Albania, Media, Week from 2 to 10 May, Reconstruction Fund, its Use in the Electoral Campaign

Data published by Open Data Albania portal and the blog FollowtheMoney.al were referred to in the first week of May as a factual source for several media stories and articles. The main topic in the media is the potential use of the Reconstruction Program Fund after the earthquake of 26 November 2019. During the Election Campaign, March […]

AZLajme publikon: Kush është Anton Gjini që njihet si “El Chapo” Shqiptar, pastroi paratë në Shqipëri nën hundën e SPAK

  AZLajme është portali i ri mediatik në datën 14 prill ku portal publikoi artikullin me titull: Kush është Anton Gjini që Njihet si ELChapo Shqiptar dhe pastron Paratë në Shqipëri nën Hundën e SPAK. Artikulli ka cituar dhe dhënë me imazhe të të plotë informacionin e Pasaportës së kompanisë Alesio 14 me pronar Anton Gjinaj dhe […]

Shqiptarja.com publikon: I dënuari për trafikim heroine në Spanjë. Kush është biznesmeni Anton Gjinaj që u prangos në Malin e Zi e vazhdon të fitojë tendera në Shqipëri

Në datën 14 Prill 2021, Gazeta e Përditshme Shqiptarja.Com ne versionin e saj print dhe online ka publikuar artikullin me titull “I dënuar për Trafikim Heroine në Spanjë Kush është Biznesmeni Anton Gjinaj qe u Prangos në Malin e Zi e vazhdon të fitojë tendera në Shqipëri”. Artikulli identifikon personin e arrestuar për trafik ndërkombëtar, […]