Entries by admin

Policy Paper “Financial control and the process of opening European Integration negotiations for Chapter 32”

The Policy Paper “Financial control and the process of opening European Integration negotiations for Chapter 32” was drafted by the Albanian Institute of Science AIS / Open Data Albania, during the implementation of C1 – EU – NPA Project “Improving the Debate on Policies and Accountability to Fulfill Basic Rights”, through the creation of the […]

Open Data, Access and Transparency over sectors exposed to Risks of Corruption

AIS is currently implementing the project: Open Data, Access, and Transparency over sectors exposed to Risk of Corruption. The project is financially supported by SIDA – Sweden International Development Cooperation Agency. Implementation period: March 2021 – February 2024 There are two main components of this project: Increased Transparency on taxpayers’ money (public money) under the […]

Open Contracting Albania LGUs and Red Flag Index 2020-2021 , April 2022 – April 2024

Open Contracting Albania LGUs and Red Flag Index 2020-2021  is an ongoing project, implemented by AIS with the financial of NED (National Endowment for Democracy), with a targeted run until April 2024.  The project entails the following main activities: Developing an index assessing Albania’s 61 municipalities’ procurement process, rating each municipality for their general risk […]

Raise Voice Albania – Youth for fair elections

The project aims to provide education, capacity building, response and youth activism for quality democratic processes and fair elections. The main purpose of the project is to ensure civil engagement for a fair and regular electoral process and increase and strengthen citizen’s participation in the democratic culture. Albanian youth can exert pressure on public institutions […]

Open Data Fellowship Youth Network: working with young people to increase their capacities

AIS is working with a team of young professionals aiming to educate, increase their capacities in public speaking and evidence-based debating. They come from university auditoriums, important institutions, organizations and civic movements. Strengthening their capacities against corruption through civic education and improving Fact-Checking models are the main goals of the training curriculum,  assistance, and internships. […]

Para dhe Pushtet, Media zbardh Interesa Ekonomik të Ministrave dhe Familjarëve Kabineti Ministrorë Rama 3

Kontrolli Publik i interesave ekonomike dhe personale të Shtetarëve, është proces i rëndësishëm sa i takon Integritetit. AIS ka krijuar databazën online Para dhe Pushtet, me të dhëna të Integruara, ku publikohen pasuri dhe interesa të Individëve Drejtues në Pozicione të larta. NewsBomb revistë e printuar çdo muaj, i ka kushtuar një Shkrim në Kopertinë […]

AIS part of the agreement with The High Inspector Of Justice. The cooperation agreement with 6 Civil Society organizations is signed.

The establishment of a continuous communication between the civil society and the Office of HIJ, was formalized today by signing a cooperation agreement between the High Inspector of Justice Mr. Artur Metani and six civil society organizations (CSOs), that are engaged in monitoring justice reform, human rights, transparency, accountability and good governance. The cooperation initiated […]

Policy Paper “Public Procurement, Albania through the Lens of European Integration”

The Policy Paper “Public Procurement, Albania through the Lens of European Integration” was drafted by the Albanian Institute of Science AIS / Open Data Albania, during the implementation of C1 – EU – NPA Project “Improving the Debate on Policies and Accountability to Fulfill Basic Rights”, through the creation of the Cluster 1 Albania Negotiation […]

Bëhu Pjesë e #OpenData Fellowship Youth #Network

Mundësi për të punuar me ekipin #OpenDataAlbania Je një Djalë apo Vajze e re, #Gazetar, #Student, #Ekonomist, #Fiskalist, #Politikan i Ardhshëm, #Analist, #Sociolog apo #Kërkues në një Disiplinë të caktuar • Nëse ke dëshirë të Publikosh një apo disa artikuj në portalin Open Data Albania • Nëse planet për Karrierën tuaj të ardhshme lidhen me sa […]

Kërkohet një Ekspert Lokal Përmirësim i Kapaciteteve Organizative dhe Institucionale

Datë 09/02/2022 AIS, një organizatë jofitimprurëse e angazhuar në Transparencë, Llogaridhënie dhe Mirëqeverisje është duke kërkuar një ekspert lokal për angazhim me kohë të pjesshme ditë pune. Eksperti duhet të asistojë organizatën në hartimin e disa dokumenteve si rregullore dhe manual të praktikave të mira menaxheriale dhe financiare. Eksperti duhet të vlerësojë edhe nevojat për […]