Ngritje fondesh për pastrimin e Kepit të Rodit

Vula e Skenderbeut

Sot (16 Nentor 2012)  ora 19 e 30 tek Tirana Ekspres, mbrëmje për mbledhje fondesh, bli një kopje të librit “Flamuri i Kombit Shqiptar”, pasuro bibliotekën personale për 100 Vjetor, mëso historinë e Shqiponjës Dykrenare të Kastriotëve, afresku ekzistues në Kishën e Rodonit.

FONDET NGA SHITJA E LIBRIT SHKOJNË PËR AKSIONIN E ROJAVE TË KEPIT TË RODONIT

Flamuri Kombëtar i shekullit XV, relike në Kishën e Rodonit.

At Zef Pllumbi nisur nga gjurmimet në afresku dhe mure të Kishës së Shën Ndojt në Rodon zbuloi Emblemën e Kastriotëve me Shqiponjë Dykrenare. Ky është monumenti më i bukur që mund të vizitojnë shqiptarët në këtë 100 vjetor.Historinë e Shqiponjës Dykrenare të Skënderbeut, vlerat, dokumentimin dhe rëndësinë e saj vinë me dritën e një studimi shkencor në heraldikë në botimin “Flamuri i Kombit Shqiptar” (botim I vitit 2012, autor J. BRAHAJ).

@Ais me qëllimin për të kontribuar në mbledhje fondesh për Aksionet në Rojeve të Kepit, ofron 20 kopje të librit për shtije. Fondet së bashku me biletat e koncertit dhe ankandin e foto të Blerta Kambos bëhen pjesë e mbështetjes financiare për Aksionin e Radhës në Kep.
Çmimi i shitjes 600 Lekë / 6 Euro.

Afresku i Kishës së Rodonit dokumenti real i Shqiponjës Dykrenare të Flamurit tonë Kombëtar.