Tendera për Fatkeqësinë Natyrore Covid -19, Një databazë e AIS si mekanizëm i pavarur monitorimi

Gjurmo tender për Fatkeqësinë Natyrore Covid -19 AIS ka gjurmuar tender të institucioneve shëndetësore në vend, dhe ka krijuar një databazë me informacion për procedurat, blerjet, performancën dhe ecurinë e tenderimeve. http://openprocurement.al/sq/htender/covid   Databaza bën të mundur transparencë dhe gjurmimin e kontraktimeve për Medikamente http://openprocurement.al/sq/htender/covid/title/BARNA%20COV-2? Aparatura http://openprocurement.al/sq/htender/covid/title/APARATURA%20COV-2? Mjete mbrojtëse http://openprocurement.al/sq/htender/covid/title/MJETE-MBROJTESE%20COV-2? Oksigjen Spitalor http://openprocurement.al/sq/htender/covid/title/OKSIGJEN%20COV-2? Vaksina http://openprocurement.al/sq/htender/covid/title/KONTRAKTIME%20VAKSINIM%20COV-2? Teste Tampon http://openprocurement.al/sq/htender/covid/title/KITE%20COV-2?   Të dhënat listohen […]

Harta e Parregullsive Zgjedhore dhe Blerjes së Votës,

Shkodra, Dibra, Durrësi, Elbasani janë nga zonat me më shumë raste të raportimeve qytetare për blerje vote në 2015 dhe 2017. Projekti Za’Lart ka një arkivë të krijuar në fushatat zgjedhore 2015 dhe 2017. Në këto fushata janë ftuar qytetarët të raportojnë përmes një aplikacioni me të njëjtin emër Za’Lar Raised Voise-ICT for fair Elections. […]

AIS is looking for a Public Relations and Outreach Officer

Position:                     Public Relations and Outreach Officer Program:                  Open Data, Access and Transparency over sectors exposed to Risk of Corruption Publication Date :    01/03/2021 Under:                       Project Director and Head of the Organization Working period:      29 months (extended over 3 calendar years). Salary: Net total salary plus mandatory employer’s and employee’s contributions, plus salary tax, of […]

Kërkohet një Ekspert Lokal Përmirësim i Kapaciteteve Organizative dhe Institucionale

Datë 05/03/2021 AIS, një organizatë jofitimprurëse e angazhuar në Transparencë, Llogaridhënie dhe Mirëqeverisje është duke kërkuar një ekspert lokal për angazhim me kohë të pjesshme ditë pune. Eksperti duhet të asistojë organizatën në hartimin e disa dokumenteve si rregullore dhe manual të praktikave të mira menaxheriale dhe financiare. Eksperti duhet të vlerësojë edhe nevojat për […]

2021 Budget, Public Costs envisioned for Private Public Partnership (PPP) Concessions

Open Data Albania is investigating the costs envisioned to be paid for Private Public Partnerships (PPP) or concessions, covered by the 2021 state budget. The article conducts an analysis of the concessionary PPP contracts that are active in 2021 and the costs envisioned for each of these contracts for the period 2018-2023. In 2021, according […]

The register of Magistrates, new Profiles of prosecutors and judges introduced to AksesInfoDrejtësi

The Register of Magistrates, a public database created by AIS, is enriched during December-January 2021 by the passport profile of 17 judges and prosecutors (magistrates) who passed the vetting process in recent months or weeks.  Every created passport contains information like the CV, self-declarations, qualifications, scientific research, promotions, disciplinary measures, asset declarations for each individual […]

Eavesdropping of NDrag’heta involving the Municipality of Tirana and the Health Authorities – What do we know so far?

Exit.al published on 21 January an article entitled: Eavesdropping of Ndrag’heta involving the Municipality of Tirana and Health Authorities. The article as follows: View Post The arrest of tens of members of the Italian mafia group, Ndrangheta, emphasized their connection with officials of Tirana Municipality and Rama Government, and their involvement in corrupt tenders and construction […]

Data/ How did Ndragheta’s intercepted company win 80 public tenders in Albania ? “Open Data” raised the red flag, but no one listened to it.

Dosja.al has published on 23 January 2021 an article entitled Data: How Ndragheta’s Company won 80 public tenders in Albania. Open Data raised the red flag, but no one listened to it Persons involved in the Euro 250 million affair in Italy are being interrogated.The data available shows that Ndragheta’s intercepted company has won 80 public […]

Albanian Media: Eavesdropping of Italian Anti-Mafia about Influence over Tenders in Tirana. 80 Procurement Processes were already reported by Open Procurement Albania for their risk of Corruption and irregularities

Several news portals have used our databases in January in reporting on corruption and irregularities. Some of them report on alleged connections between eavesdropping made by the 2017 Italian Anti-Mafia (published in Italy in January 2021) and the tenders reported for risk of corruption and irregularities on our database for Transparent Procurement. The Italian Anti-Mafia […]

The Register of Magistrates and their Scientific Contribution, Publication and Views

  Magistrates that are appreciated (viewed) for their scientific research, publications and contribution to the doctrine of law The Register of Magistrates, created by the organization AIS, promotor of Open Data for Albania, ranks the most favorite Judges and Prosecutors according to Google Analytics and Google Search Console shows in terms of their contribution to the Doctrine of Law […]