Open Contracting Albania Project – Impact on the Media

During the period of May to November 2023, data and products from the project titled ‘Instil a Watchdog Culture, Open Contracting Albania, and Red Flag Index Project’ have become part of the Information Sessions with Journalists and Media Representatives in the country. Using information and tender passports, journalists have prepared dozens of investigative articles shedding […]

The German Newspaper Die Welt writes for Albania: Corruption, justice and issues with press freedom – is Albania ready for the EU?

Albania towards the EU integration, Albanian government, AIS founder, Aranita Brahaj, talks about corruption and justice The serious German newspaper Die Welt published this September an article entitled: Corruption, justice and issues with press freedom – is Albania ready for the EU? The article carefully analyses some geopolitical aspects and challenges of Albania’s negotiation process […]

Para dhe Pushtet, Media zbardh Interesa Ekonomik të Ministrave dhe Familjarëve Kabineti Ministrorë Rama 3

Kontrolli Publik i interesave ekonomike dhe personale të Shtetarëve, është proces i rëndësishëm sa i takon Integritetit. AIS ka krijuar databazën online Para dhe Pushtet, me të dhëna të Integruara, ku publikohen pasuri dhe interesa të Individëve Drejtues në Pozicione të larta. NewsBomb revistë e printuar çdo muaj, i ka kushtuar një Shkrim në Kopertinë […]

Political and Media Debate on Corruption in Procurement, AIS contributes through facts and truths

The country got involved in a political and media debate over corruption in Tenders just weeks before the start of the third governing term of the SP and Prime Minister Rama. The debate began following the arrest of the Director of the Centralized Purchasing Agency and an incumbent Mayor. The government recognizes corruption in Procurement […]

Top Channel TV / Vetting also for Tenders. Experts: Biggest Abuses occur when the Law Is Circumvented

Author : Open Data AlbaniaDate : September 4, 2021 The National Media Top Channel has launched one of its news editions in July 2021 with the title: Vetting for Public Tenders. Corruption in Tenders and Procurement has been a very sensitive aspect of the Political and Public Debate for weeks before the beginning of the Third Mandate […]

VOA prepares a special report on Corruption in Public Procurement Albania

Corruption in Albania in the field of Public Procurement has brought over $ 120 million in financial damage to the state budget over the last decade – this is how Voice of America opens its special report on the Procurement Sector in the country through its reporter Mimoza Picari. The Voice of America findings are […]

Prime Minister Rama: Municipalities should nor abuse tenders. Open Data: Central Governement has made more violations with tenders than local government.

The Informative Edition of the Voice of America broadcast on Friday, June 9, a chronicle on the Albanian Government’s Position on Corruption in Public Tenders. After several arrests of senior officials, Prime Minister Rama in a meeting with mayors raised the issue of Local Government performance in relation to tenders as problematic for corruption. VOA […]

NewsBomb publikon: 1 Miliard Euro Koncesione për 4 vite, cilat janë projektet dhe kompanitë, nga Gjoka tek Bardhi Konstruksion dhe Bushtrica Hydropower

News Bomb ka publikuar në datën 10 Qershor 2021, një Artikull me titull 1 Miliard Euro Koncesione për 4 vite, cilat janë projektet dhe kompanitë, nga Gjoka tek Bardhi Konstruksion dhe Bushtrica Hydropower. Ky artikull ilustron kosto koncesionare sipas kompanive duke përdorur Pasaporta më informacion të krijuara në Portalin Open Corporates Albania, Kategoria Kontraktor Publik. Ky […]

EXIT.AL publikon: 622 Milion Euro pagesa për Koncesionet deri 2023

Portali EXIT.AL në datën 5 Qershor Publikoi Artikullin me Titull: 622 Milion Euro pagesa për Koncesionet deri në 2023. Artikulli bazohet tek informacioni i prezantuar nga organizata jonë mbi vlera të parashikuara për buxhetim nga Financat Publike për disa biznese koncesionare. Në artikull janë prezantuar me hiper link Pasaporta të disa Kompanive të krijuara si […]

Bold News: Pronari i kamionit me kokainë/ Bledar Habilaj në skandalin “Spilleja” me Elvis Roshin dhe Gent Dajën

Portali Investigativ BoldNews ka zbardhur fakte interesantë të lidhjeve me pushtetin për Kompani të cilat janë bërë subjekte të hetimit ndërkombëtar. Konkretisht në datën 15 Maj 2021, Bold Shkruan Pronari i Kamionit me Kokainë Bledar Habili në skandalin Spilleja me Kryebashkiakun Roshi dhe Gent Dajën. Në shkrim listohen kompanitë ku personi nën hetim ndërkombëtar ka […]