Open Corporates Albania in Media

Albanian Institute of Science has organized on 21st of February 2015 the workshop “Open Corporates Albania” in the framework of International Open Data Day.

“Open Corporates Albania” in the framework of the International Open Data Day

Albanian Institute of Science has organized on 21st of February 2015 the workshop “Open Corporates Albania” in the framework of International Open Data Day.  Different journalist, economists and IT engineers discussed at Protik ICT Resources, Tirana, about the benefits and challenges of the Open Corporates Database. The aim of this workshop is to raise awareness about open data with special attention to the concessionary companies Data journalism, technology-fueled transparency and consistency of the data were some of the main issues discussed in this workshop. Special attention was given to the use of this database as being the largest database containing information about the corporates in Albania.

By filtering information according to the company type, status, data and many other characteristics, the database is simple to use and offers great facilities which harness the power of ICT to enable transparency and accountability.

For more information see: Open Corporates Albania

IMG_3086 IMG_3089 IMG_3096 IMG_3098 IMG_3099 IMG_3100 IMG_3102 IMG_3103

Ftesë për pjesëmarrje: Open Data Day Albania (21 Shkurt 2015)

AIS si promotor i Open Data ka kënaqësi t´ju informojë se në datën 21 shkurt është Dita Ndërkombëtare e të Dhënave të Hapura: Open Data Day 2015. Në këtë datë në kryeqytete të ndryshme të botës, aktivist dhe promotor që punojnë për të dhëna të hapura përpiqen të orgnizojnë evente dhe prezantime të ndryshme. Në Shqipëri, me rastin e kësaj date do të organizohet një takim prezantues për Open Corporates Albania. Takimi do të mbahet në orën 11, datë 21 Shkurt në ambientet e ProTIK (ish godina e INIM-ës, në krah të Piramidës, aktualisht aty edhe QKL).

Me dëshirën që prezantimi të shoqërohet me një bisedë mbi dobishmërinë, vështirësitë apo defektet e hapjes së të dhënave për Shoqëritë Tregtare Shqiptare, e në veçanti të atyre Konçesionare që veprojnë në vend,

Ju ftojmë ti bashkoheni takimit tonë të shtunë datë 21 Shkurt, ora 11 tek ProTIK (Godina e ish-INIM-ës, aktualisht aty është edhe QKL-ja).

Modetarore të takimit janë:

Znj. Ornela LIPERI – Kryeredaktore e Revistës Monitor,

Znj. Aranita BRAHAJ – Drejtore e AIS

Qëllimi i takimit është një bisedë ndërmjet gazetarëve dhe analistëve të çështjeve ekonomike në vend. Takimi mund të zgjasë pak më shumë se një orë.

Ju mirëpresim

 

http://gow15.al.questionpro.com/

Get Online Week 2016

Get Empowered, Get employed

The European Get Online Week is an annual digital empowerment campaign that engages and empowers people to use technology and the Internet with confidence and skills that allow them to benefit of the world of online opportunities. The campaign is organized each year in March by Telecentre-Europe.

Dita Ndërkombëtare e Open Data 2015

Datë 21 Shkurt, 2015 ora 11:00 në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të të dhënave të hapura, International Open Data Day 2015, Instituti Shqiptar i Shkencave në bashkëpunim me qëndrën Protik organizojnë workshopin për prezantimin e Open Corporates Albania në ambientet e qëndrës Protik.