Entries by admin

Një përmbledhje e Fakteve që lidhen me Teatrin Kombëtar thellësisht çështje të Shtetit të të Drejtës dhe Demokracisë

AIS dhe ISP i janë drejtuar Ambasadorëve, Diplomatëve, Organizmave Ndërkombëtar në Tiranë dhe të gjithë miqve të vendit, me një letër ku renditen fakte dhe zhvillime që lidhen me Shkatërrimin e Teatrit Kombëtar. Letra ka për qëllim të krijojë vëmendje se Shkatërrimi i Godinës së Teatrit Kombëtar është thellësisht një çështje e shtetit të së […]

IDFI: Udhëzime për Prokurimet Publike që lidhen me COVID-19

IDFI: Udhëzime për Prokurimet Publike që lidhen me COVID-19 Instituti për Zhvillimin e Lirisë së Informimit IDFI me mbështetje të Fondacionit për Shoqëri të Hapur të Budapestit OSI ka përgatitur një dokument me Udhëzime për Prokurime Publike në Lidhje me Covid-19. Këto udhëzime kanë për qëllim t’u ofrojnë vendimmarrësve dhe organizatave të shoqërisë civile informacione […]

Parlamenti po voton Kontrata Koncesionare PPP në Gjendje Fatkeqësi Natyrore

Deputetët e Kuvendit do të votojnë gjatë gjendjes së jashtëzakonshme të fatkeqësisë natyrore për shkak të COVID-19, konkretisht në seancën  parlamentare të  datës 30 Prill një Ligj për Miratim të Ndryshimit, Shtesës Koncesionare të Portit Porto Romano Durrës. Kjo vendimmarrje Politike e Këshillit të Ministrave dhe Parlamentit, në opinionin tonë bëhet në kundërshtim të Ligjit […]

Blerje për Situatën Covid-19, Qeveria Shqiptare aplikon Kontrata Sekrete, i shmanget Pjesëmarrjes dhe Transparencës

Organizata AIS promotore e Open Data Albania. vëren me shqetësim se Qeveria Shqiptare në mënyre antikushtetuese, në paligjmëri dhe pa asnjë nevojë të përligjur ka vendosur të konsiderojë Sekret kontraktimet dhe procedurat për blerje gjatë emergjencës së krijuar për shkak të Covid-19. Tituj te Kontratave Sekrete Per COVID 19 i gjeni Këtu Përmes dy Vendimeve […]

Open Data Albania krijon platformë me të dhënat në kohë reale për koronavirusin në Shqipëri

Open Data Albania ka krijuar databazën e parë online më të dhënat në kohë reale të përhapjes së koronavirusit në Shqipëri. Databazën mund ta gjeni këtu. Aty janë të pasqyruara të dhënat më të fundit zyrtare për numrin e të prekurve, të testimeve, të viktimave, si dhe statistika të ndryshme për Covid-19 në Shqipëri pasqyruar […]

Transaksione Thesari Java 12 deri 19 Mars (88.4 Milion Euro) vetëm 1.1 % Ndihmë Ekonomike nga Bashkitë

Janë bërë 2 877 transaksione me vlerë 10 873 286 782 (dhjetë miliard e tetëqind e shtatëdhjetë e tre milion e dyqind e tetëdhjetë e gjashtë mijë e shtatëqind e tetëdhjetë e dy) Leke ose 88.4 milion Euro. LINK http://spending.data.al/sq/treasury/list/year/2015/from_date_ekz/2020-03-12/to_date_ekz/2020-03-19 Nga këto janë pagesa të kategorisë Ndihmë Ekonomike është një vlerë totale prej 119 818 […]

Transaksione Thesari, si dhe sa po paguhen faturat nga Institucionet buxhetore

Përmes Transaksione Thesari, çdo pagesë e bërë nga Institucionet Buxhetore pagesa të rregullta apo pagesa të emergjencës. Transaksione Thesari është një data bazë e mirë strukturuar me të dhëna për çdo pagesë nga institucionet buxhetore. Katalogu i të dhënave ka informacion për çdo transaksion nga 2012 e në vijimësi dhe përmes makinës dhe filtrave të komunikimit […]

Çfarë po prokuron Shëndetësia, blerje të vogla për sigurinë e mjekëve rajonal

Çfarë blerjesh me negocim për emergjencat, apo blerje të zakonshme po bëjnë institucionet tona të Shëndetësisë. Ne kemi një historik me të gjitha blerjet dhe investimet e sektorit publik të shëndetësisë. Dy javët e fundit janë shënuar edhe disa blerje modeste për përforcim të mbrojtjes higjenike për godinat shëndetësore. Link Tendera Shëndetësi http://openprocurement.al/sq/health/index   Të […]

Kursori.org platformë e e-Learning, në karantinë duke u fuqizuar për një treg pune të mirëpaguar dhe në distancë

Pltaforma Kursori.org është nje platformë online që ofron 3 kurse te profilit TIK ne gjuhën shqipe falas. Kurrikula është plotësuse dhe e zhvilluar sipas trendeve botërore dhe adoptuar në gjuhën shqipe.  ODK dhe Instituti Shqiptar i Shkencave AIS kanë aplikuar dy vitet e fundit një platformë e-Lerning për aftësim të të rinjve me dixhital s-kills, […]

Tender Programi i Rindërtimit, Pjesa e Mbështetur nga Buxheti i Shtetit

Open Procurement Albania publikon Prokurimet 9.4 miliard lekë (76,42 milion Euro) për Shtëpi dhe Shkolla të dëmtuara nga Tërmeti. Qeveria përzgjedh Procedurë të Kufizuar duke shmangur konkurrimin  ofertimin e Hapur. Nuk respektohet afati 20 ditor për dorëzimin e kërkesës nga konkurrentët e interesuar. Të dhëna dokumente dhe çdo etape të procedurës aksesohet lehtësisht në databazën […]