Trajnim: Forcim i Aktivizmit Civil me fokus Shpërndarjen e Parasë Publike, Tiranë dhe Vorë 22-23.10.2021

Organizata AIS / Open Data Albania në kuadër të zbatimit të projektit me titull Monitorim Qytetar dhe Transparencë mbi Kontraktor të Bashkive për Shërbime dhe Investime Publike I mbështetur nga  Lëviz Albania,një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC, mbajti në datat 22-23 Tetor për Bashkinë Tiranë dhe Vorë një trajnim për Rritje Kapacitetesh dhe Fuqizim të aktorëve civil Aktivist në Antikorrupsion.

[Week 18.10.2021- 24.10.2021] Covid – 19 Situation with Vaccinations, Infections, and Mortality

Please find below an update on Albania’s situation with Covid-19, for the week 18.10.2021- 24.10.2021, which AIS / Open Data Albania is providing. Find Data and Charts on Covid-19 updated on a daily basis at https://open.data.al/covid-19/

As per the last public statement, the number of Vaccinated in the country is:

–           Complete vaccination with 2 doses 871 496 Persons

–           Vaccination with the First Dose 994 446 Persons

–           In Percentage, it results that 30.79 % of the Population is Fully Vaccinated.

–           In Percentage, it results that 36.89 % of the Population above 15 years is Fully Vaccinated.

The Albanian state has so far applied Vaccination with AstraZeneca; Pfizer BioNTech; Sinovac CoronaVac; Gamaleya – Sputnik V. (Linked all documents of our Government for Vaccine Administration https://openprocurement.al/en/htender/covid/title/KONTRAKTIME%20VAKSINIM%20COV-2?   )

Indicators as of October 24th, 2021, Infections, Hospitalizations and Fatalities:

–           New Cases for 18th – 24th October  3 725

–           People Testes 18th – 24th October  23 955

–           Number of Fatalities for last week, 18th – 24th October – 54 (Increase from same week 18th – 24th October of prior year.)

–           Number of active cases on 24th October 2021 – 7 032

–           Hospitalization 24th October 2021 – 164 (Reduction from same day 24th October of prior year.)

–           Total Number of Fatalities 2 874

–           Total Number of Infected People 181 696

–           Number of recovered patients (18th – 24th October) 2 907

–           Infected Number / Tested Number for 18th – 24th October – 15.5%  (Increase from prior week)

–           Fatalities/Infected Ratio for 18th – 24th October – 1.45% (Reduction as prior week)

–           Hospitalized /Active cases as per 24th October 2021 – 2.33% (Reduction from prior week)

–           Total Population of Albania 2 829 741.

–           Population above 15 years 2 362 375.

The same week, 18th – 24th October, last year (18th – 24th October, 2020) there were: 23 deaths, comparing to that for the same week we have 31 more deaths in 2021. (This year we have an increase from same week prior year)

A total of 973 new cases and 5886 tests for (18th – 24th October, 2020). (This year we have an increase from same week prior year)

Active on the 24th October were 5312 people (18th – 24th October, 2020). (This year we have an increase from same week prior year)

186 people were hospitalized on the 24th October 2020.  (This year we have a reduction from same day prior year)

Fatalities/Infected Ratio for 18th – 24th October 2020= 24/1114*100=2.36% (This year we have a reduction from same week prior year)

We see that there is generally an ascending trend from last year.

In the portal created by AIS https://open.data.al/covid-19/ the data for Covid -19 are being updated daily. You will receive a weekly update on Covid 19, Vaccinations, Infections, Hospitalizations, and Fatalities in the coming weeks.

AIS databases, #Information, #Transparency, and #Accountability

–           Open Procurement Albania all Covid-19 Contracting https://openprocurement.al/sq/htender/covid

–           Open Data Albania #FollowTheMoney https://ndiqparate.al/en/10789-2/

–           Open Spending Albania https://spending.data.al/en

–           Open Corporates Albania https://opencorporates.al/

StaySafe!!!

 

Apliko për t’u bërë pjesë e Open Data Fellowship Youth Network

AIS po punon për të krijuar një Network me të Rinj që kanë aftësi dhe dëshirë (vocation) për të promovuar dhe influencuar debatin publik duke e pasuruar atë me argumente dhe fakte. Kjo ide zbatohet nga ekipi promotor i Open Data Albania dhe në finale synohet që një kërkues, aktivist, gazetar në hapat e parë të profesionit, apo gjatë studimeve universitare të aftësohet për të artikuluar publikisht mbi çështje që lidhen me qeverisjen dhe korrupsionin.

Procesi kërkon angazhim me:

 • takime një apo dy herë në muaj,
 • punë të pavarur,
 • punë nën kujdesin e një eksperti apo data analisti,
 • debat i stimuluar mes vetë të rinjve;
 • Realizim i artikujve hulumtues për publikim Open Data Albania me autor të Rinjtë.

Qëllimi final i procesit është forcimi i kapaciteteve dhe njohurive të një grupi rinor elitë që ka vokacion, talent dhe vullnet për tu angazhuar në artikulim publik.  Procesi do të finalizohet edhe me publikimin e artikujve hulumtues në portalin Open Data Albania nga vetë të rinjt duke u dhënë atyre mundësinë të ndajnë me publikun fakte, analiza  dhe parashtrime.

Mirëpresim të aplikojnë për angazhim të rinj mosha deri 25 vjec, në proces studimi universitarë apo të sapo diplomuar. Kusht është dëshira për tu fuqizuar përmes të dhënave, informacionit dhe njohurive. Të rinjt duhet të kenë dëshirë të përmirësojnë aftësinë e tyre artikuluese dhe aftësinë për tu përfshirë në diskutime të bazuara në argument.

Për aplikim regjistrohu në link Këtu

Individët e Përzgjedhur do të ftohen për një intervistë finale në zyrat e AIS / Open Data Albania.

 

Trajner për Sistem Administrim WebServices

ToR-s

Trajner për të rritur Kapacitete Stafi në Procese Pune si:

 • Sistem Administrim WebServices
 • Linux Administration
 • Konfigurime PHP
 • Konfigurim DataBaze

Angazhimi si më poshtë:

 1. Kurikul Trajnimi SistemeAdministrimi Web Services. (2 ditë pune)
 2. Leksion dhe Ushtrim Praktik. (4 ditë pune)
 3. Përgatitje dhe prezantim Listë Referenca të Tutorialeve OnLine për Trajnim autodidakt në vijimësi. (2 ditë pune)

Pagesa 90 Euro/dita

Kritere:

 • Të ketë diplomë në Shkenca Kompjuterike.
 • Eksperiencë mbi 10 vjet në Sistem Adminitrim WebServices
 • Dëshmi dhe Certifikata që lidhen me Sistem Adrminitrim WebServices
 • Kohë në dispozicion për tu angazhuar dhe për të vepruar në zyrën tonë 6 deri 8 ditë në vit.

Dokumenta që Duhen për aplikim:

 • CV
 • Diplomë dhe Licensa
 • Kopje ID si Person Fizik, apo Individ.

Aplikimet I presim në [email protected] email me titull Aplikoj Trajner për Sistem Adminitrim WebServices

Adresa

Trajnim: Forcim i Aktivizmit Civil me fokus Shpërndarjen e Parasë Publike, Kamëz 01- 02.10.2021

Organizata AIS / Open Data Albania në kuadër të zbatimit të projektit me titull Monitorim Qytetar dhe Transparencë mbi Kontraktor të Bashkive për Shërbime dhe Investime Publike I mbështetur nga  Lëviz Albania,një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC, mbajti në datat 01-02 Tetor në Bashkinë Kamëz një trajnim për Rritje Kapacitetesh dhe Fuqizim të aktorëve civil Aktivist në Antikorrupsion.

Në trajnim morën pjesë 15 pjesëmarrës nga të cilët 13 gra dhe 2 burra.

Agenda e trajnimit këtu