Entries by admin

AIS përfaqësohet në eventin e Iniciativës së Shoqërisë së Hapur për Afrikën Perëndimore

Albanian Institute of Science, përfaqësuar nga Drejtoresha Ekzekutive               Znj. Aranita Brahaj, merr pjesë në aktivitetin e organizuar nga  Open Society Initiative for West Africa ku prezantohet: “Making Elections Count: A Guide to Setting Up a Civil Society Election Situation Room”. Evenimenti organizohet në datat 25-28 Maj, 2014 në Senegal, […]

Shpenzime Elektorale si të Dhëna të Hapura

Shumë vende vuajnë mungesën e publikimit dhe transparencës të shpenzimeve elektorale. Vendet ish-komuniste, vende te karakterizuara nga demokraci të brishta apo që nuk njohin lirinë politike, kanë bërë detyrim ligjor tashmë publikimin e shpenzimeve elektorale. Gjithsesi, edhe pse në disa vende ligji është miratuar, ekzistojnë probleme të mëdha në ndërtimin e modeleve dhe mekanizmave për […]

Workshop – Academic´Al

26 June 2013 A workshop was organized in Tirana, by Albanian Institute of Science on June 26th 2013 with the participation of high level representatives of both universities and departments. Professor Petraq Papajorgji, one of the academics of technological science in Albania, holder of several scientific titles, winner of several national awards for his special […]

Ngritje fondesh për pastrimin e Kepit të Rodit

Sot (16 Nentor 2012)  ora 19 e 30 tek Tirana Ekspres, mbrëmje për mbledhje fondesh, bli një kopje të librit “Flamuri i Kombit Shqiptar”, pasuro bibliotekën personale për 100 Vjetor, mëso historinë e Shqiponjës Dykrenare të Kastriotëve, afresku ekzistues në Kishën e Rodonit. FONDET NGA SHITJA E LIBRIT SHKOJNË PËR AKSIONIN E ROJAVE TË KEPIT […]

Hackathon Day in Tirana 2013

IT në Shërbim te Shoqërise Civile Nëse je një aktivist, nje programues, nje dizenjator, nje ekonomist je i mirëpritur të kontribuosh duke marrë pjesë në Hackathon Albania, e shtunë datë 7 dhjetor 2013 në zemër të Tiranës nga ora 9 deri në orën 17. Si të fillosh? Përpiqu të mendosh mbi disa momente të rëndësishme! […]

TechCamp 2012 Ballkani Perëndimor – Open Data Albania frymëzon përfaqësues të shoqërisë civile nga Ballkani Perëndimor

Në datat 18 dhe 19 tetor me mbështetje të Departamentit Amerikan të Shtetit, Zyra për e-Diplomacy u organizua në Sarajevë eventi TechCamp me qëllim fuqizimin e rolit të shoqërisë civile në vende të Ballkanit Perëndimorë në proçese të transparencës, llogaridhënies dhe përfshirjes qytetare. Në fokus janë përfaqësues të OJF-ve lokale nga Kroacia, Bosnja and Hercegovina, […]

Smart Tourist Albania prezantohet në komunitetin Open Labs, Shqipëri

Projekti ynë Smart Tourist Albania do jetë temë e takimit të rradhës të komunitetit Open Labs. Open Labs Albania është një organizatë jo-qeveritare jo-fitimprurëse, me seli në Shqipëri, që synon të mbështesë dhe promovojë iniciativa në fushën e teknologjisë së informacionit. Open Labs janë tepër aktiv aktualisht duke organizuar ngjarje javore në Tiranë dhe qytete […]

Nisma Smart Tourist Albania përmes Zërit të Amerikës

Artikulli më poshtë është përcjellur nga Zëri i Amerikës: http://www.zeriamerikes.com/content/turizmi-shqiptar-smart-turist-aranita-brahaj-mjedis/1488773.html Turistët publikojnë ndotjet mjedisore Ilirian Agolli 15.08.2012 Sezoni turistik dhe përpjekjet e administratës për të përmirësuar kushtet e jetesës në zonat bregdetare kanë nxitur edhe ide të reja të shoqërisë civile për të dhënë ndihmesën e tyre në zgjidhjen e problemeve dhe për të pasqyruar […]

Smart Tourist Albania – Raportoni problemet ne lidhje me turizmin direkt nga celulari juaj

Smart Tourist Albania eshte nje projekt i AIS qe ka si qellim rritjen dhe ndërgjegjësimin publik mbi ndotjen mjedisore në zonat turistike dhe ushtrimi i presionit qytetar mbi institucionet përgjegjëse përmes një platforme informuese online. Per nje vend si Shqiperia, ne mungese te industrive dhe rrenimit te sistemeve ekonomike si bujqesia apo blegtoria, turizmi eshte […]