Tirana Startup Weekend – Prill 2012

Me shume kenaqesi njoftojme per nje tjeter ngjarje teper interesante dhe me impakt per shoqerine tone. Behet fjale per Tirana Startup Weekend qe organizohet per here te pare ne Shqiperi. Instituti yne do te jete nje nga mbeshtetesit e kesaj ngjarje bashke me disa institucione shqiptare e te huaja.

Levizjet Startup Weekend, jane takime dhe organizime qe ndihmojne sipermarresit e rinj qe te kthejne enderrat e tyre per nje “startup” (nje projekt te ri) ne realitet. Projektet startup mund te jene nje firme, nje produkt ne internet, nje levizje e shoqerise civile e cdo gje tjeter te cilen mund ta keni enderruar, por nuk keni pasur mbeshtetjen morale e keshillimin e duhur per ta kthyer ne realitet. Nepermjet nje sere “kujdestaresh” (mentore) dhe nepermjet punes ne grup, kjo levizje tenton qe te gjalleroje inisiativen e lire e te ngjalle dinamizem tek te rinjte.

Aktiviteti do te zhvillohet me dt 20-22 Prill, ne nje fundjave te tere dhe disa informacione te pergjithshme i gjeni tek lajmi Tirana Startup Weekend apo tek faqja zyrtare: http://tirana.startupweekend.org/