Workshop- Academic’AL

26 June 2013

Instituti Shqiptar i Shkencës ka organizuar një 26 qershor 2013 një workshop me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të lartë nga universite të vendit. Moderator nderi i aktivitetit ishte Prof. Petraq Papajorgji një nga akademikët më të shquar në shkenca teknologjike në Shqipëri që mban disa grada shkencore, si dhe fitues i disa çmimeve kombëtare për kontributet e tij në arsim.

Pjesa e parë e workshopit u përqëndrua në prezantimin e websitit Academical dhe filozofisë së Open Access and Open Science. Pjesa e dytë konsistoi më debate në forumin e debatit, diskutimet dhe pytje mbi rolin e kërkimit shkencor në Shqipëri, vlerat e dhe vizibilitetit e tij në lidhje me institucionet e kërkimore ne nivel local dhe ndërkombëtar. Në workshop pati edhe propozime konkrete mbi vijueshmërinë e projektit Academical, si dhe aktiviteteve të mëtejshme të tij.

Link: http://academical.al/

1231410_425890117528693_506939694_n 1174858_425890270862011_170727180_n 1238994_425889594195412_1278959694_n